\n

Mindfulness

Mindfulness kun je omschrijven als “aandachtigheid”, met je aandacht aanwezig zijn. Het is de tegenhanger van de dingen doen zonder dat je je er van bewust bent.

Stress is alles wat ons belast, wat voor teveel staat. Een maalstroom van gedachten,  zorgen over geld, relaties, werk, over het hele leven.
Vaak gaat dat gepaard met uitputting, verwarring en lichamelijke klachten.
Er ontstaat een chaos van gedachten en bent niet in staat de macht van die gedachten te doorbreken. Je lijkt de vrijheid om te kiezen verloren te hebben.

Aandacht brengt je terug in het hier en nu en helpt je die cirkel te doorbreken. Aandacht-training richt zich niet op verandering van je problemen, maar op verandering van je relatie tot die problemen.

Mindfulness is niet zweverig; je blijft of komt met je beide benen op de grond. Het is een praktische oefening die je in staat stelt een eind te maken aan stress, depressiviteit en spanningen.

De Mindfulness Training is ontwikkeld door de Amerikaanse arts en wetenschapper Jon Kabat-Zinn. Hij werkte met patiënten die “uitbehandeld” waren en leerde ze via Mindfulness hun eigen kracht te gebruiken om anders met zichzelf en met hun pijn, stress en vermoeidheid om te gaan.

Weet wel: er is een enorm aanbod aan “snelle” mindfulness oplossingen. Influencers die je (online) wel even zullen helpen. Maar een zorgvuldig Mindfulness-traject bestaat uit een aantal stappen, en die kosten tijd.

Comments & Responses

Comments are closed.