Mindfulness

Mindfulness kun je omschrijven als “aandachtigheid”, met je aandacht aanwezig zijn. Het is de tegenhanger van de dingen doen zonder dat je je er van bewust bent.

Soms lijkt het leven heel rustig voort te kabbelen, maar plotseling kunnen er grote veranderingen optreden en wordt het uiterste van ons gevraagd.
Stress is alles wat ons belast, wat voor teveel staat. We kunnen de maalstroom van onze gedachten niet meer stopzetten, we maken ons zorgen over onze financiële situatie, over onze relaties, over werk, over het hele leven.
Vaak gaat dat gepaard met uitputting, verwarring en lichamelijke klachten.
Er ontstaat een chaos van gedachten over vroeger, morgen en vandaag en je blijft oude gedachten en gedrag herhalen, niet in staat de macht van die gedachten te doorbreken. Je lijkt de vrijheid om te kiezen te zijn kwijt geraakt.

Aandacht brengt je terug in het hier en nu en helpt je de cirkel te doorbreken. Aandachttraining richt zich niet op verandering van problemen, maar op verandering van onze relatie tot problemen.

Mindfulness gaat om het bereiken van een middenweg. Niet negeren wat je voelt, maar er ook niet door overspoeld raken. Contact blijven houden met wat er gebeurt, zonder je erin te verliezen. De vrijheid behouden of herwinnen.
Mindfulness is niet zweverig; je blijft of komt met je beide benen op de grond. Het is een praktische oefening die je in staat stelt een eind te maken aan stress, depressiviteit en spanningen.

De Mindfulness Training is ontwikkeld door de Amerikaanse arts en wetenschapper Jon Kabat-Zinn. Hij werkte met patiënten die “uitbehandeld” waren en leerde ze via Mindfulness hun eigen kracht te gebruiken om anders met zichzelf en met hun pijn, stress en vermoeidheid om te gaan.


Een workshop bestaat uit 8 wekelijkse sessies, in kleine groepen. In overleg wordt een terugkomdag afgesproken.

De sessies duren ongeveer 2,5 uur.

Deze workshop (8 x + terugkomdag) kost € 299* bij betaling ineens of 3 x € 105*, per persoon (inclusief koffie/thee en materiaal).

Voor meer informatie: contact

Kijk ook eens bij de “notendop”/introductie workshop!

Delen:

  Aanmeldformulier.

  Zorg dat u cookies accepteert voor deze site.

  De vetgedrukte velden zijn verplicht.
  Workshops op lokatie gaan door bij een minimale deelname van 5 personen. U ontvangt bericht. Voor workshops bij mij thuis zijn tenminste 2 aanmeldingen nodig.
  Workshop
  Naam
  E-mail
  Adres
  Postcode
  Woonplaats
  Telefoonnummer
  Leeftijd
  ?
  Uw leeftijd-indicatie wordt uitsluitend gebruikt voor het samenstellen van groepen.
  Voorkeur dag/tijd ?
  Geef aan welke dag/dagen en uren u het beste passen. Eventueel ook welke periode in het jaar.
  Opmerkingen/vragen ?
  Wanneer u zich samen met een ander of meerdere mensen wilt aanmelden, vult u dan wel ieder een formulier in, maar vermeld hier de naam/namen van uw "groepje"
  Voorwaarden
  • Inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst van het inschrijfformulier (aanmeldingsformulier);
  • De inschrijving wordt definitief wanneer het cursusgeld is ontvangen. Wacht u met betalen tot u een verzoek hiertoe krijgt;
  • Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan er deelnemers geplaatst kunnen worden, geldt de volgorde van bijschrijving van de betaling;
  • Bij "no show" of tussentijds afhaken, bestaat geen recht op (gedeeltelijke) restitutie van de cursusgelden; in geval van overmacht kan in overleg in een later stadium een deel of de gehele cursus worden ingehaald (mogelijk op een andere locatie);
  • Tot 48 uur voor aanvang van de cursus kan kosteloos worden geannuleerd;
  • Deelnemer mag zich bij verhindering wel laten vervangen, maar is dan zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling;
  • Rietha Schuur Coaching behoudt zich het recht voor om wegens organisatorische redenen de aanvangsdatum van een workshop uit te stellen tot maximaal 3 maanden na de oorspronkelijke startdatum. Kan de workshop binnen die termijn niet worden gestart, dan vervalt de inschrijving en wordt het cursusgeld gerestitueerd.
  Tik de letters/cijfers van het plaatje over:
  Tik de letters/cijfers van het plaatje over: